19:30

BT City HF

Referat: StiL Hockey - BT City HF

”En Tretjak parad, man blir glad”

BT City fick ett liknande uppvaknade som det amerikanska folket, när StiL gjorde 1-0 redan efter tjugoåtta sekunder. Drygt fyra minuter senare satt tvåan bakom den debuterande Jimmy Strand i hemma buren, och man undrar var det är på väg.

Börsras?

Men BT City, och Jimmy i målet repade sig lika snabbt som Stockholms börsen. På lite mer än sex minuter gör man fyra baljor, där 100 matchers jubilaren Joakim Rismalm började målskyttet. Två mål (Lukas och Brömsen) av power kedjan, samt ett pp mål, rätt upp i taket av Jonatan Forsgren och världen kunde andas ut.

Mellanakten

Allt som oftast brukar BT Citys andra period vara den bästa i B-hallen. Även denna gång spelar man bra under dessa tjugo, och borde där avgjort derbyt, men några mål blev det inte trots i mina ögon ett markant spelövertag.

Kvinnlig domare

Något som inte är vanligt i tvåan, är att matcher döms av kvinnliga domare. Jag brukar inte bedöma rättskiparnas insats i vanliga fall, och ska inte göra det nu heller, utan bara konstatera att hon inte blåste i onödan.

Stabilt

Att vårt anfallsspel brukar lovordas av undertecknad och motståndare är vanligt. Men det är dags att framhäva vår backuppsättning. Nya försvarsspelare har intagit scenen, Olersbacken, Åberg och William Karlsson. Tillsammans med de gamla rävarna, Kimpa, Risen och hårdskjutande Joni spelar man enklare och uppspelen hittar allt som oftast rätt adress.

Våra motståndare reducerade i början av tredje och det blev match av det hela. En stökig och bökig tredje som ända BT City kändes kontrollera och vinna fullt rättvist. Långt match uppehåll igen, sedan möter lagen åter varandra, när serien vänder.

För er som inte vet, är Vladislav Tretjak en legendarisk Rysk hockeymålvakt. Rubriken kommer från matchen där ”Uffe” Roslund utbrister just dessa ord, efter en räddning av Jimmy Strand, en bit in på andra perioden